fbpx
impressme
your brand, grand!
Συσκευάζοντας ξωτικά, ευχές και δώρα!

Ηο Ηο Ηo sHopping

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο καταναλωτική εποχή του χρόνου. Η πρώτη εικόνα που μας έρχεται είναι αυτή των κατάμεστων καταστημάτων και των χαρούμενων ανθρώπων που ξεχύνονται στους δρόμους, κρατώντας πολλές σακούλες στα χέρια τους, φανερά ευχαριστημένοι με τις επιλογές τους!

Κάθε κατάστημα ξεκινά περίπου ενάμιση με δύο μήνες πριν να στολίζει τη βιτρίνα και το εσωτερικό του χριστουγεννιάτικα, για εμπορικούς λόγους. Είναι λες και ο στολισμός αυτός ανοίγει την όρεξη για ψώνια, λες και κάποια αόρατη φωνή δίνει έναυσμα «Χριστούγεννα είναι… ας ψωνίσουμε!».

Αν προσθέσουμε σε αυτό και τη Χριστουγεννιάτικη μουσική, τότε είναι φυσικό να κυκλοφορούμε με ένα ανάλαφρο βήμα στο δρόμο, πιστεύοντας ξαφνικά σαν παιδιά στα ξωτικά, στους ταράνδους και στον Άη-Βασίλη, σαν να είναι ο αέρας φτιαγμένος από κάτι άλλο άυλο, αέρινο, μαγικό, έτοιμο να πραγματοποιήσει κάθε μας ευχή!

Ξετυλίγοντας τη μαγεία των Χριστουγέννων

Σε αυτή την «αλλούτερη» ατμόσφαιρα, τo packaging σε κάθε δώρο είναι σχεδόν… το μισό δώρο, αφού η διαδικασία του ανοίγματος κάθε δώρου είναι σημαντικό μέρος της παράδοσης και της γιορτής! Ο αποδέκτης του δώρου πρώτα θα δει το packaging και μάλιστα όσο πιο όμορφο και γιορτινό είναι, τόσο πιο πολύ θα χαρεί να το ξετυλίξει! Λες και το ίδιο το packaging προμηνύει την αξία του δώρου και με πόση αγάπη και φροντίδα επιλέχθηκε για να προσφερθεί!

Κάθε retail επιχείρηση κρίνεται σοβαρά για το customer service της, που περιλαμβάνει βέβαια και το packaging. Αν είστε ιδιοκτήτης,  αρκετό καιρό πριν τα Χριστούγεννα, θα πρέπει  να αποφασίσετε και να φροντίσετε σχετικά με το υλικό, το design, τα αυτοκόλλητα, τα στολίδια ή τις ευχετήριες κάρτες του packaging της επιχείρησής σας.

Ειδικά, αυτή την εποχή σκεφτείτε να προσλάβετε άτομα έμπειρα στο αντικείμενο του packaging, για να  κάνουν τα «ταχυδακτυλουργικά» τους.

Είναι φοβερά εντυπωσιακό και μυστηριώδες θα λέγαμε πόσο ακόμα και οι ενήλικες πελάτες απολαμβάνουν να βλέπουν πώς στολίζεται το δώρο, που θέλουν να προσφέρουν. Εκείνη τη στιγμή παρακολουθώντας σας να προσθέτετε κάθε layer του Christmas packaging, είναι σαν να παρακολουθούν μία παράσταση με μαγικά.

Κάτι απλό, ένα δώρο, αποκτά σταδιακά με κάθε γύρισμα της κορδέλας τη χρυσόσκονη των Χριστουγέννων.

Εάν μάλιστα τους ζητήσετε να συμμετάσχουν μέσω π.χ. μίας συσκευασίας σαν μαυροπίνακα όπου μπορούν να γράψουν το δικό τους μήνυμα με κιμωλία, τότε έχετε κερδίσει όχι μόνο τα χρήματά τους, αλλά και την καρδιά τους!

Μην ξεχνάτε ότι στο packaging περιλαμβάνεται και η τσάντα του καταστήματος. Ακόμα και εάν διατηρήσετε τη δική σας κλασική τσάντα, θα πρέπει να προστεθεί έστω και μέσω ενός αυτοκόλλητου το spirit των Χριστουγέννων. Αν και είμαστε σίγουροι ότι θα θέλετε να κάνετε κάτι περισσότερο από αυτό.

Εάν γραφούν επάνω στην τσάντα εορταστικά μηνύματα & ευχές, αυτό το στοιχείο θα κάνει την τσάντα σας συλλεκτική για τον καταναλωτή.

Το ταξίδι του δώρου

Επίσης, πολλά δώρα αυτή την εποχή αποστέλλονται μέσω ταχυδρομείου. Άρα είναι σημαντικό το συνολικό packaging να μην είναι μόνο όμορφο, αλλά και απόλυτα ασφαλές για το προϊόν. Δεν υπάρχει χειρότερη εμπειρία για έναν αποδέκτη δώρου από το να ανοίξει τη συσκευασία και να δει το δώρο του σπασμένο, λερωμένο, διαλυμένο, ειδικά εάν το δώρο είναι εύθραυστο ή ανήκει στην κατηγορία φαγητού/ποτού.

Για να παραγγείλετε φυσαλίδες συσκευασίας, αυτοκόλλητες ταινίες, ειδικούς φακέλους, χαρτοκιβώτια κ.ά., θα πρέπει να ξεκινήσετε καιρό πριν. Γενικά, όσο πιο νωρίς τόσο πιο καλά, γιατί όπως είναι κατανοητό είναι πάρα πολύ μεγάλη η ζήτηση για όλα αυτά τα είδη, ειδικά αυτή την εποχή.

Χριστούγεννα, φιλικά στο περιβάλλον

Η Amazon κατηγορήθηκε ότι «σκοτώνει» τα Χριστούγεννα πρόσφατα, γιατί έστειλε σε ένα κοριτσάκι το δώρο που του είχαν αγοράσει οι γονείς του, ένα αρμόνιο, χωρίς καμία συσκευασία. Η εταιρεία μετά από μία αρκετά μαζική επίθεση που δέχθηκε για τα αντιχριστουγεννιάτικα αισθήματά της αναγκάστηκε σε άμυνα στην οποία απάντησε ότι το κάνει για λόγους περιβαλλοντικής οικονομίας και προστασίας.

Εάν, πάντως, έχετε και εσείς περιβαλλοντικές ανησυχίες, υπάρχουν εναλλακτικές οικολογικές επιλογές, που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους και στους πελάτες σας και στο περιβάλλον.

Merry Christmas Profit

Για κάθε retail επιχείρηση, τα Χριστούγεννα αποτελούν μαγεία για τα κέρδη της επιχείρησής τους. Κερδίστε τους πελάτες σας με την ποιότητα των προϊόντων σας, αλλά και με το περιτύλιγμα. Γιατί, ό,τι και εάν λέμε, πολύ συχνά κρίνουμε ένα βιβλίο by its cover! Ειδικά τα Χριστούγεννα!

Καλά Χριστούγεννα & Ευτυχισμένος ο Καινούριος Χρόνος!